Als vakman kom je in de dagelijkse praktijk diverse materialen tegen die je moet mixen. Tegellijm, beton, plamuur, of mortels, hebben allemaal hun specifieke eigenschappen. Collomix is al meer dan 40 jaar toonaangevend als het gaat om mengen op de bouwplaats. Joris Bogaard is Sales Manager Nederland & België bij deze Duitse fabrikant. Bij Bouwmaat XL Utrecht geeft hij tips over hoe je tot het beste resultaat komt.
Ongewenst mengresultaat voorkomen
Het lijkt misschien simpel, maar we weten allemaal dat het mixen van materialen niet altijd vlekkeloos verloopt. Je materiaal kan klonteren, je hebt last van droge materiaalresten op de bodem van je emmer, of het is moeilijk verder te verwerken. Dit soort ongewenst mengresultaat kost de nodige tijd en energie. Het kan voor extra kosten zorgen door correctiewerkzaamheden of misschien zelfs bouwschade. Joris: “Het gereedschap dat je gebruikt, is vaak doorslaggevend voor het resultaat. Zo is het bijvoorbeeld van groot belang dat de mengstaaf die je gebruikt echt goed past bij het materiaal dat je verwerkt.”
Voor elk materiaal de juiste mengstaaf
Bij Bouwmaat tref je dan ook een brede range Collomix mengstaven aan. Van de verschillende typen vind je zowel mengstaven met een wat kleinere diameter die je op je boormachine aansluit en de mengstaven voor je elektrische of accugedreven mengmachines voor grotere hoeveelheden. Zo heb je voor elke klus het juiste gereedschap in handen. “Neem bijvoorbeeld de MKN-mengstaaf die door zijn drievoudige mengvleugel en linksdraaiende mengkorf erg geschikt is voor het mengen van vloeibare en crèmige materialen zoals gipspleister en muurverf.”
DLX-mengstaaf voor egaline
Bij Bouwmaat krijgen we in de vestigingen regelmatig de vraag hoe je egaline het beste kunt mengen. Hier heeft Collomix de perfecte oplossing voor. “Speciaal hiervoor is de mengstaaf DLX ontwikkeld. Deze heeft twee boven elkaar liggende turbineschoepen die zorgen voor een grondige stroming en daardoor klontervorming tegenaan. De staaf heeft in totaal tien vleugels. Hierdoor slaat de staaf tien keer tegen je product aan waardoor je snel en egaal mengt.”
Snel kunnen wisselen
Natuurlijk is het ook prettig als je menggereedschap makkelijk en snel kunt verwisselen. De gebruikelijke keilboutbehuizingen of het M14-schroefdraad bij de overgang naar een mengmachine zijn na gebruik vaak moeilijk los te krijgen. “Speciaal daarvoor ontwikkelden wij de Collomix Hexafix-snelspankoppeling. Deze werkt zonder gereedschap, voor het uitnemen van je mengstaaf hoef je alleen het heft terug te trekken.”
Stofvrij werken
Naast efficiëntie heeft Collomix ook gezond werken hoog in het vaandel staan. Bij het gieten van materiaal in poedervorm of bij het begin van het mengproces, heb je eigenlijk altijd te maken met stofontwikkeling. Die kan schadelijk zijn voor de gezondheid. “Speciaal daarvoor is er de dust.EX. Deze stofafzuiging kun je samen met een stofvanger makkelijk op elke emmer vastklikken. Met Collomix werk je dus niet alleen klontvrij, maar ook stofvrij!”
Meer lezen
- De juiste waterhoeveelheid met één druk op de knop
- Tegellijmwijzer: welke lijm past bij welke klus?
- Vernieuwd assortiment tegellijmen
- Welke lijm voor je klus? Een overzicht van lijmen.
- Speciale mortels en lijmen
- AQiX waterdoseersysteem: de juiste hoeveelheid water in je gips
- Hoe ontwikkelt PCI tegellijm?
- Welke lijm voor je klus? Een overzicht van lijmen.
Ik vind dit artikel: