Het goed beveiligen van de woning wordt helaas nog vaak onderschat. Beveiliging is meer dan alleen het plaatsen van inbraakwerende sloten op deuren of ramen. Eigenlijk wil je natuurlijk voorkomen dat inbrekers het ook maar proberen om de woning binnen te dringen. Hiervoor zijn verschillende oplossingen beschikbaar. Waar moet je als vakman op letten wanneer je je klant hierover adviseert?
Adviseer om te investeren in veiligheid
Het is verstandig je klant aan te raden om niet te bezuinigen op veiligheid. Wanneer alleen goedkope of eenvoudige veiligheidsmaatregelen genomen zijn en er toch wordt ingebroken, zal iemand zichzelf dat niet snel vergeven. Het leed kan groot zijn: naast financiële gevolgen is ook de emotionele waarde van spullen groot. Ook het vervelende gevoel dat iemand heeft wanneer inbrekers in de woning zijn geweest, is niet te onderschatten. Veel mensen werken tegenwoordig vanuit huis of houden hier zelfs kantoor. In zo’n geval liggen er vaak veel waardevolle spullen in huis zoals laptops, de financiële administratie of de inhoud van een kluis. Een inbraak is dan extra rampzalig als naast persoonlijke spullen ook nog eens zakelijke gegevens of objecten worden gestolen.
Dit zijn allemaal redenen om te zorgen voor een goede inbraakwerende woning. Natuurlijk valt een inbraak nooit met 100% uit te sluiten. De kans hierop kan echter wel sterk verkleind worden en daar ligt voor jou als vakman een taak. Adviseer je klant over veilige sloten op ramen en deuren en andere (elektronische) hulpmiddelen waardoor inbrekers geen kans krijgen.
Veiliger wonen dankzij elektronische hulpmiddelen
Inbraakpreventie en raam- en deurbeveiliging zijn belangrijke manieren om inbrekers buiten te houden. Steeds vaker worden naast dit soort middelen ook elektronische oplossingen gebruikt om de woning te beveiligen. Denk hierbij aan deurcommunicatiesystemen of draadloze camera’s die op afstand te bedienen zijn via een app op een smartphone. Dit soort oplossingen maakt vaak al standaard deel uit van ‘smart home’ systemen waarbij vele apparaten in huis onderling kunnen communiceren en digitaal (op afstand) te bedienen zijn.
Niet alleen helpen dit soort producten om bewoners zekerheid en controle te bieden wanneer er onverwacht iemand voor de deur staat, ze schrikken inbrekers ook af om überhaupt een poging te wagen. Welke dief zal het proberen om een deur open te breken als hij daar een camera ziet hangen of wanneer automatisch het licht aan gaat als er beweging wordt gedetecteerd? Hoe vergroot je dan de veiligheid van een woning? Er zijn natuurlijk vele manieren en middelen denkbaar. Met onderstaande producten ben je in elk geval verzekerd van een goed advies aan je klant:
Binnendeuren op slot
Het is niet alleen mogelijk om de buitendeur op slot te doen maar ook binnendeuren zijn te vergrendelen. Een handige oplossing, bijvoorbeeld voor een kantoor aan huis! Yale heeft hiervoor een innovatieve oplossing: een deurkruk met code waarbij een automatische vergrendeling is ingebouwd. Je kan de deur alleen openen na het invoeren van de code op de deurkruk. De kruk wordt gevoed door twee knoopcelbatterijen en past op bestaande sloten. Deze oplossing is geschikt voor zowel links- als rechtsdraaiende deuren.
Zie wie er aanbelt
Wanneer ’s avonds de deurbel gaat, zie je in het donker vaak niet wie er voor de deur staat. Aan de hand van de DDS2 digitale deurspion van AXA kun je op het 3,2inch LCD-scherm bepalen of je de deur opendoet. Deze deurspion met infrarood kan zelfs automatisch een foto maken van de persoon die voor de deur staat. De DDS2 heeft tevens een deurbelfunctie en past in het traditionele kijkgat in de deur of is eenvoudig nieuw te monteren.
Draadloos beveiligen
Het is tegenwoordig eenvoudig om een woning van een alarmsysteem te voorzien. Waar er in het verleden een complete bekabeling en centrale in bijvoorbeeld de meterkast moest worden gebouwd, is de ALSSET-2000 van KlikAanKlikUit geheel draadloos. De set bestaat uit een sirene (100 dB(A) met waarschuwingslamp, een bewegingssensor, een magnetische contactsensor en een afstandsbediening voor in- en uitschakelen. Nadat de sensoren en sirene op de gewenste plekken zijn geplaatst, hoeven ze alleen nog maar gekoppeld te worden. Het is mogelijk om het systeem te koppelen aan een optioneel ICS-2000 Internet Control Station. Hiermee kun je het alarm via een tablet en/ of smartphone in- en uitschakelen en ontvang je pushmeldingen wanneer je niet thuis bent.
Bewegen is gezien worden
Een heldere buitenspot helpt om te zien wie er in het donker voor de deur staat. Zo zijn er buitenspots met sensoren die aanschakelen op het moment ze beweging detecteren. Bij de Steinel XLED Home 2 kunnen zowel het led-paneel als de sensor in diverse posities worden ingesteld zodat het juiste deel verlicht wordt. Door de led-techniek en sensorsturing is de spot ook nog eens energiezuinig. In de nieuwste sensorlamp, de Steinel CAM light, is zelfs een camera ingebouwd en voorzien van WIFI. Via de app op je smartphone kun je precies zien wie er voor de deur staat en via de speaker met hem of haar communiceren. Zo hoef je nooit meer het huis alleen te laten. Daarnaast kunnen de opnames op een micro SD-kaart in de lamp worden opgeslagen.
WIFI-camera aan de gevel
Niet alleen binnenshuis is het huis te beveiligen maar ook buiten kan dit, bijvoorbeeld door een Smartwares IP-camera te installeren. De 720P beveiligingscamera is voorzien van WIFI en heeft acht meter nachtzicht. Er is ook een bedrade LAN-aansluiting mogelijk. De beelden zijn via een app op een smartphone of pc te volgen en via een SD-kaart op te slaan. De camera heeft de IP-klasse IP66 en is daardoor beschermd tegen vocht en stof.
Meer lezen
- Advies over rookmelders
- Simpel en snel naar een slim huis met KlikAanKlikUit
- Schakelmateriaal uit? Het tegenovergestelde is waar
Ik vind dit artikel: