Bij Knauf vinden ze dat iedereen een ideale werk- en leefomgeving verdient. Daarom wordt er volop vernieuwd, ook op het gebied van droge afbouw. Een duidelijk voorbeeld is de Knauf Brio droge dekvloer. Hiermee creëer je een systeem dat gegarandeerde kwaliteit biedt en efficiënt is voor je klant en voor jou als vakman.
Klaar binnen een dag
Een Knauf Brio element is een massieve gipsvezelplaat die is gemaakt volgens een speciaal productieproces met gips en versterkende vezels. Maximale sterkte gegarandeerd dus! Stevige snelheid ook. Want dankzij de handzame afmeting van de platen en de aangefreesde verbindingslippen met een nauwkeurige pasvorm, heb jij binnen een dag een kamer voorzien van een vlakke dekvloer. Zo is je vloer de volgende dag al klaar voor eindafwerking of het aanleggen van vloerverwarming.
Bouwmaat heeft de volgende soorten Brio dekvloeren in het assortiment:
Brio 18 MW: 18x600x1200 mm
Brio 18WF: 28x600x1200 mm. Voorzien van 10 mm gelijmde isolatielaag van zacht houtvezelmateriaal ter verbetering van geluidsisolatie
Brio 23WF: 33x600x1200 mm. Voorzien van 10 mm gelijmde isolatielaag van zacht houtvezelmateriaal ter verbetering van geluidsisolatie en extra dikte voor hogere belastbaarheid
Brio 18MW: 28x600x1200 mm. Voorzien van 10 mm gelijmde isolatielaag van steenwol ter verbetering van geluidsisolatie
Ga voor meer informatie en bestelmogelijkheden van artikelen die niet online verkrijgbaar zijn naar jouw vestiging.
Altijd de juiste droge dekvloer
De dekvloeren zijn zeer geschikt voor het verbeteren van de geluid- en brandprestatie van bestaande vloeren. De Knauf Brio is beschikbaar in verschillende varianten. Welke Brio je gebruikt is afhankelijk van de onderlaag, de te behalen eisen, de afwerking en of er wel of geen vloerwarming in de vloer komt.
Bij vloerverwarming die je verwerkt in de dekvloer, kies je voor een Brio 23-variant met de 23 mm gipsgeveldikte als basis. Dit in verband met de ruimte die je nodig hebt voor het infrezen van het 14 mm leidingwerk.
Dit kan ‘kaal’ zonder isolatie als de vloer al aan de geluidseisen voldoet of natuurlijk met isolatie.
Bij verdiepingsvloeren is eigenlijk altijd het advies om een variant met geluidsisolatie toe te passen. Dit in verband met de ontkoppeling van het geluid. Ga je inderdaad frezen in de dekvloer, en heb je een isolatielaag nodig, dan kies je voor de WF-variant met houtvezel. Wil je klant grote vloertegels? Ook dat kan prima op de Brio WF vanwege de extra drukvastheid en stabiliteit. Lees hiervoor wel even de specifieke voorschriften van Knauf.
Zeer geschikt voor diverse projecten
Vloerverwarming komt door de toename van lagetemperatuurverwarming en warmtepompen steeds vaker voor. Ook in oude panden die worden omgebouwd tot woningen. De veelal houten draagvloeren zijn niet geschikt voor een zware zandcementvloer. Dat kunnen ze simpelweg niet aan. Het is niet voor niks dat de Knauf Brio 23 een graag geziene gast is op dit soort klussen. Het leidingwerk van de vloerverwarming kan je hier rechtstreeks in frezen. Door zijn unieke kwaliteit houdt de Brio dekvloer wel zijn stabiliteit maar heb je een superlicht systeem met beperkte opbouwhoogte.
Bij de ombouwprojecten moeten de houten vloeren bovendien worden verbeterd naar een brand- en geluidswerendheid die past bij het zogenoemde woningscheidend niveau. Een Brio 23 met isolatie is in dit soort projecten dus een perfecte keuze. Niet in de laatste plaats door de handzame grootte van 600 bij 1.200 millimeter. Hierdoor breekt je plaat minder snel en past deze bovendien makkelijk door een trapgat! Daarnaast is de Brio ook zeer geschikt voor renovatieprojecten en verduurzaming van de woning.
Eenvoudig gegarandeerde stabiliteit
De Brio dekvloeren moeten onder het gehele oppervlak volledig ondersteund worden. Bij grotere oneffenheden kun je die uitvlakken worden met Knauf Egalisatiekorrels PA. Het daadwerkelijke leggen is dankzij de speciale lipverbinding een prettige klus. Onderling lijm je de elementen met de speciale Brio overlappingslijm waarna je de verbinding tijdelijk fixeert met speciale Brioschroeven. Dit zorgt voor de sterkte en een volledig massieve zwevende dekvloer in de ruimte. De elementen blijven voor altijd aan elkaar verbonden. Zo heb je ongeacht je vloerafwerking een gegarandeerd stevige en stabiele dekvloer.
Ik vind dit artikel: