InspiratieMateriaal

Infraroodverwarming: gasloos en comfortabel

Deel dit artikel:

Als professionele bouwer ken je de verschillende mogelijkheden van het duurzaam verwarmen van een woning. Infraroodverwarming is misschien nog een beetje een onbekende in dit geheel. Het is echter wel een hele slimme en comfortabele manier van gasloos verwarmen. We belichten de mogelijkheden van infraroodverwarming en staan stil bij de HOME DUO van ETHERMA.

Infraroodverwarming, wat is dat eigenlijk?

Misschien denk je bij infrarood in de eerste plaats aan een infraroodsauna, ook wel infraroodcabine genoemd. Voor veel mensen is dit een aangename manier van ontspannen. Een infraroodsauna maakt, zoals de naam al zegt, gebruik van infraroodwarmtestraling.
De stralingswarmte verwarmt niet de lucht maar de objecten en personen in de ruimte. Dat is de reden dat het in een infraroodsauna niet heet maar aangenaam warm is. Infraroodstraling voelt eigenlijk hetzelfde als de zon. Het wordt door de huid opgenomen, waardoor er direct een aangenaam gevoel ontstaat. Dat wordt door veel mensen als erg prettig ervaren. Maar ook andere objecten in de ruimte slaan de warmte op en verspreiden deze vervolgens. Hierdoor kun je met infraroodverwarming heel gericht verwarmen, maar ook gehele ruimtes of gebouwen op temperatuur brengen.

Snel en prettig warm

De populariteit van verwarming via infraroodpanelen neemt flink toe. Het is namelijk een comfortabele manier om te verwarmen zonder aardgas. Infraroodpanelen zijn relatief goedkoop in aanschaf en eigenlijk altijd te plaatsen zonder sloop- of breekwerk. De stekker gaat erin en het werkt! Infraroodverwarming wordt onder andere veel toegepast in studeerkamers of badkamers. Het zijn de ruimtes in huis waar je klant niet de hele dag is, maar die wel snel en comfortabel warm moeten zijn. Een infraroodpaneel heeft ongeveer 10 minuten nodig om op te warmen. Het geeft infraroodstralingswarmte af zodra het is opgewarmd tot zo’n 90 – 120 °C. Een infraroodpaneel straalt aan alle zijden om zich heen en zorgt ervoor dat alle massa in de ruimte wordt opgewarmd. Meubels, wanden en vloeren nemen deze straling op, krijgen een verhoogde temperatuur en geven het vervolgens weer af aan de ruimte.

Aan het plafond of aan de wand

Gaat je klant voor infraroodverwarming? Infraroodpanelen kun je eenvoudig bevestigingen aan de wand of aan het plafond van de te verwarmen ruimte. Kies je voor het plafond dan profiteert je klant van een uitstekende gelijkmatige warmtespreiding. Dit zorgt ervoor dat de klant overal in de ruimte een gelijke temperatuur ervaart. Aan de wand is een infraroodpaneel ook een erg mooie oplossing. Bijvoorbeeld als bijverwarming achter de bank, maar ook juist lekker in het oog springend. Een mooi strak paneel kan echt een blikvanger zijn in de woning van jouw klant.

ETHERMA: innovatie en CO₂-vrij verwarmen

ETHERMA is één van de grootste producenten van elektrische verwarming en infraroodverwarming in Europa. De oplossingen van ETHERMA staan bekend om de hoge kwaliteit en lange levensduur. Dat kan ook bijna niet anders met 40 jaar ervaring die in het teken staan van innovatie en CO₂-vrij verwarmen. Alle producten van ETHERMA worden in eigen beheer geproduceerd om zo de kwaliteit te bewaken.

HOME DUO: geschikt voor wand en plafond

Een van de oplossingen van ETHERMA is de HOME DUO. Dit infraroodpaneel is geschikt voor verwarming vanaf de wand en, dankzij zijn lichte gewicht, ook vanaf het plafond. De HOME DUO is een 20 mm vlakke infraroodverwarming die bekendstaat om zijn gelijkmatige infraroodwarmte en strakke design zonder rand. De HOME DUO heeft een groot effect met maximale straling naar voren dankzij de optimaal geïsoleerde achterkant. Het paneel is beschikbaar in verschillende formaten, zodat jij altijd een oplossing hebt die bij de warmtebehoefte van een ruimte past. Ook niet onbelangrijk: dit mooie paneel is onderhoudsvrij.

Bekijk alle producten van Etherma

https://www.bouwmaat.nl/merk/etherma

Koop infraroodverwarming bij Bouwmaat

https://www.bouwmaat.nl/verwarming-en-klimaat/radiatoren/infrarood-verwarming

Meer lezen

Deel dit artikel: